Micael Nicolas's Blog

August 20, 2009

Filed under: Muzică Patriotică — Micael Nicolas @ 19:13

1)Doina si Ion Aldea Teodorovici – Pentru Ea

2)Casa parinteasca nu se vinde (versuri Grigore Vieru; interpret Mihai Ciobanu)

3)Ion Dolanescu – Plange Basarabia

2 Comments »

 1. Ma bucur, Micael, sa vad postate cântece si despre Basarabia si România. De fapt, asta ar trebui sa facem mai întâi, înainte de a afisa muzica straina 🙂

  Ar fi bine sa însotesti fiecare postare (manunchiul de cântece, aici) cu vreun comentariu: parerea, sentimentele tale vis-à-vis de muzica data. Si-apoi, sa chemi lumea la dezbateri, punând link-ul pe forum-uri precum Unimedia, blogul Stelei Popa, etc. E frumos sa faci din acest blog o sursa a suflarii românesti… Si nu uita, ti-ai adus contributia si tu la alegerile din iulie 2009 de la Chisinau (daca e sa consideram ca democratii au câstigat, într-un fel). Deci, nu disparea definitiv de pe forum-ul Unimedia. Poate ca blogul tau va fi puntea de legatura între ce-ai facut pâna azi si ce poti sa faci mâine (p/u mentinerea flacarii românismului în Basarabia, în sens ca ne tii la curent cu ce faci în continuare. Nu trebuie de renuntat la lupta, atâta timp cât nu suntem Uniti, tot neamul românesc.

  Comment by Maria Mirabela — August 21, 2009 @ 11:08 | Reply

 2. Deocamdata imi doresc sa descrifez cat mai mult din tainele blogging-ului si dupa aceea voi continua sa si scriu ceva,bineinteles daca voi avea inspiratie sau in cel mai rau caz,daca voi avea subiecte interesante care sa ma fac sa le dezvolt in directia pe care mi-o doresc eu.
  Cat priveste reinflacararea suflului romanesc din Basarabia,a venit timpul ca politicul si mai ales romanii de peste Prut sa puna bazele creerii unei societati civile cat mai puternice sau unor grupuri sindicale(mai cu seama din invatamant si cultura) sau chiar simple ONG-uri care sa preseze politicul sa mearga in directia cea buna,dar pana atunci trebuie sa va dezvoltati sistemul de comunicare cu publicul larg,gen deschiderea unor noi televiziuni si radiouri prin intermediul carora sa transmiteti omului simplu adevarul despre era sovietica,perioada interbelica etc.
  A sosit vremea ca voi intelectualii de astazi si elitele de maine de peste Prut sa va inplicati mai mult in politica,chiar sa si intrati in politica de la Chisinau in diverse partide care credeti voi ca va reprezinta si astfel din interioriul lor sa faceti schimbarile la care visati acum.
  Eu personal,am asa o idee vaga despre ceea ce vreau sa fac,dar nu sunt sigur daca voi si reusii sa implinesc acest lucru…oricum la urma urmelor,importanta ramane incercarea .
  Oricum ar fii,trebuie sa stii ca iti apreciez sugestiile,chiar daca aparent poate dau dovada de indiferenta ,insa intai de toate trebuie sa devin as in ceea ce priveste bloggingul ! 🙂

  Comment by Micael Nicolas — August 21, 2009 @ 19:14 | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: