Micael Nicolas's Blog

November 22, 2009

Ma simt ca asiaticul emigrant in propria-mi tara !

Filed under: Politica aşa cum o văd eu.,România nu uita, Basarabia e a ta! — Micael Nicolas @ 02:27

Zilele acestea s-a ajuns la Brusselles la un acord istoric in ceea ce priveste alegerea de catre sefii de stat si de guvern ai UE,al primului presedinte al Uniunii Europene si a primului ministru de externe al UE . Ati auzit voi despre asa ceva in mass-media televizata,vreau sa spun daca ati vazut vreo dezbatere despre acest acord istoric pe ecranele tv sau o analiza detaliata de cateva pagini in ziarele acestei tarii despre ce inseamna acest acord.

Oare cumva statul roman se va dezmembra sau celalante state ale UE se vor divolza ?! Oare cumva mai merita sa merg azi la vot sau nu ?!Ce reprezentativitate va mai avea presedintele Romaniei cand vom avea un presedinte al UE ?! Ministru de externe al UE va reprezenta si interesele inglobate ale Romaniei in politica externa a UE sau doar politica per asamblu a UE ?!

Nimeni nu explica aceste lucruri,dar cine sa le explice daca nici macar spatiu in jurnalele de stiri ale televiziunilor nu se aloca la asemenea evenimente de prim plan.

Imaginativa un emigrant african sau asiatic ce se hotaraste si el sa-si croiasca alta soarta mai buna pe alte meleaguri mai civilizate si se hotareste sa invete limba romana doar ca ia a auzit odata pe O-Zone cantand a lor “Dragoste din tei”,soseste in Romania,fericit ca a ajuns pe taramul fagaduintei europene,isi gaseste o gazda si da drumul la tv pe Realitatea TV sau Antena 3,daca mai are si ghinionul stupid sa prinda exact stirile de la ora 5 pm,cu crime,cu violuri,cu tot felul de nenorociri,oare ce isi va inchipui omul acela ?! In fine,intra pe net sa caute o harta a Europei,ca poate o fii gresit locul ! Dar nu-i asa,este exact Romania mileniului trei in UE.

Ca asiaticul emigrant ma simt eu in propria-mi tara,dat fiind ca nu pot sa ma simt european pentru ca n-am acces la informatiile de la Brusselles,asa cum basarabeanul nostru nu se cam simte roman pentru ca n-are acces la informatiile din Tara Mama.

Unii analisti ai lui peste din presa romaneasca si chiar europeana critica alegerea lui Herman Van Rompuy in functia de presedinte al UE spunand cu stupiditate ca este o figura necunoscuta pe scena europeana(publicului larg) si pe scena internationala,de parca Barack Obama era vedeta de talie mondiala ca Michael Jackson inainte de a ajunge presedintele SUA,ba mai mult Obama a fost un simplu senator ales in congresul Statelor Unite de catre americanii din Chicago,pe cand Herman Van Rompuy este Prim Ministru in functie al Belgiei,tara cu relatii diplomatice vechi cu celalante tari ale planetei,in concluzie era mai cunoscut in cercurile inalte politice ale lumii decat un senator american,si totusi cata diferenta in vizibilitatea alegerii sale in functia de Presedinte al UE comparativ cu alegerile presedintiale americane .

Apropo voi cu cine veti vota astazi,asta bineinteles daca va veti duce la vot ? Nu stiu de ce,dar parca presimt ca nu se vor prezenta la urne nici 40% din populatia cu drept de vot a acestei tari ?

Stiti de ce iubesc eu Romania si romanii,pentru ca suntem total imprevizibili si haotici,dar asa cum cea mai desavarsita ordine se gaseste chiar in hoasul naturii,asa si noi romanii suntem cei mai fericiti in inconstienta noastra proverbiala ! 🙂

Advertisements

5 Comments »

 1. Va fi regionalizare aproape totală dacă nu se vor opune popoarele. Prima etapă asta va fi… vom fi mai multe clanuri-regate-familii, ori cum vrei tu să le denumești… Tensința asta e; de a elimina din uz cuvântul frontieră din limbajul interior al UE…

  Comment by Napocel — November 25, 2009 @ 20:08 | Reply

  • Napocel,eu sunt convins ca statele nationale vor mai avea un cuvant greu de spun in UE in urmatoarele decenii,fiindca Statele Unite ale Europei au alte traditii politice,culturale si istorice decat americani !

   Comment by Micael Nicolas — December 3, 2009 @ 03:15 | Reply

 2. de acord cu ce spui. poate asta e si solutia pentru romania nu vreau nimic nu am nici un interes. dar n halul in care e dezosata tara asta de fiecare guvernare nu stiu ce s ar mai putea intimpla incit sa fie salvata de mizeria actuala.
  nu fac nimic si nu au facut nimic inafara de a si umple buzunarele. cu tupeu de nedescris asa zis politicenii niste fosti securisi nomenculaturisti, nici nu ma intereseeaza dar nu fac nimc inafara de a face pt ei.
  asa ca sper ca romaia sa fie federalizata urgent poate si desfintata. as avea si o satisfactie nemaiauzint de mitici si pulici.
  m am saturat de politica si politiceni imi provoaca un imens dezgust iar oamenii viermuriesc zilnic si devin din ce in ce mai radicali in exprimare gata sa te linseze daca nu le esti pe plac. daca nu ai vazut si tu pixelii lipsa daca nu suspini la suspinul carmaciului suprem.
  sa elimine frontierele si sa o imparta in cantoane butoane orice incit sa nu mai aibe putere aceiasi hoti la marele ciolan sub forma de peste.

  Comment by nume — December 3, 2009 @ 02:21 | Reply

  • Wow,esti foarte radical in exprimare !
   Eu unul nu sunt pentru “desfiintarea” Romaniei,pentru ca statul nu e de vina ca noi poporul inca nu o avem o clasa politica pe masura ambitiilor noastre,dar asta se poate schimba .
   Eu unul sunt foarte optimist !
   Durerea cea mai pe care o traverseaza Romania e criza morala prin care trecem,elitele acestei tari parca nu mai au curajul sa infrunte pe toti mahalagii cu gura mare care arunca cu acuzatiile si cu amenintarile in toate partile,de parca ei ar fii cu noua vieti si noi,astialanti simpli spectatori al unui treatru absurd !
   E vina noastra ca in Romania merg lucrurile prost,e vina noastra ca o data la 4 ani alegem aceleasi partide in loc sa acordam o sansa altora noi,de exemplu partidul ecologist sau mai stiu eu care,dar noi nu facem asta,ci votam aceleasi partide si oameni din `90 incoace,deci e vina noastra,pentru ca noi suntem Romania !
   Apreciez oricum prezenta ta pe blog !

   Comment by Micael Nicolas — December 3, 2009 @ 03:12 | Reply

 3. 🙂

  Comment by Micael Nicolas — December 4, 2009 @ 18:14 | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: