Micael Nicolas's Blog

May 11, 2010

Maidanezii,o problemă stresantă şi spinoasă a României

Filed under: Politica aşa cum o văd eu. — Micael Nicolas @ 13:00

De scurt timp în spaţiul public a apărut spre dezbatere un proiect de lege al Perfectului Capitalei care prevede printre altele ca maidanezii sau câinii comunitari care sunt prinsi de hingheri pe străzile oraşelor noastre,să fie cazaţi şi îngrijiţi în aşezeminte special amenajate la marginea aceloraşi oraşelor,după care dacă nu sunt revendicaţi în decursul a o săptămână ,să fie eutanasiaţi ,iar cei care îi revendică şi după aceea le dau iarăşi drumul pe străzi ,să fie ustrurător amendaţi.

Problema este veche,pentru mine cel puţin este de când lumea,câinii se tot înmulţesc cu instinctul animalic ce îi defineşte în mod absolut,primăria îi mai adună din când în când,în deosebi în preajma unor alegeri parlamentare,preşedinţiale,dar mai cu seamă locale,după care ne mai permiţându-i bugetul extrem de precar al autorităţilor locale şi în lipsa unui cadru legistativ advecvat ,coerent şi clar la nivel naţional,aceleaşi autorităţi locale le dau drumul pe străzi după trecerea scrutinului şi uite aşa îşi fură românul pălăria singur ca prostul şi nimeni nu se revoltă,nimeni nu ia atitudine,de parcă am trăi cu adevărat într-o ţară bananieră,iar nu pe continentul european,leagănul civilizaţiei mondiale pentru aproape jumătate din populaţia globului !

Chiar rămânsei puţin uluit asupra unui fapt exotic,ca să-l numesc aşa şi anume un ONG tocmai din Marea Britanie face un sondaj în România pe un eşantion de doar 700 de persoane la nivelul întregi ţări în care a reieşit,cine poate ştii după care calcule ciudate,că românii ar fi foarte mari iubitori de animale şi nu ar fi de acord ca un asemenea proiect care este similar cu cel din Anglia şi din celălante state occidentale ,să fie aprobat şi transpus în lege !

Imediat şi spontan îmi aminti de ştirea de acum câţiva ani care a apărut în majoritatea presei mondiale cu un japonez care fusese omorât şi sfâşiat de o bandă de câini în buricul Bucureştilor,în urma căreia ministerul de externe al Japoniei ţi-a avertizat public cetăţenii pe site-ul său şi în mass media locală ,care ar fi ales să viziteze România în interes de afaceri sau ca simpli turişti ,să fie precauţi în preajma câinilor vagabonţi de pe străzi,reprezetând un potenţial pericol pentru intregritatea lor fizică ! După câte îmi amintesc mesajul dat de japonezi a fost unui de bun simt şi diplomatic,mă întreb oare cum l-ar fi dat italienii în criza românilor din Italia ?! Nici nu vreau să-mi imaginez !

Nefericitul japonez omorât de câinii vagabonţi de pe străzile noastre a reprezentat doar vârful aisbergului,în nici un caz nu a fost un caz singural,mai cu seamă că în anul 2010,la trei ani după aderarea la marea familie europeană,zeci,chiar sute de români ajung muşcaţi săptămânal de aceşti maidanezi pe străzi ! Este strigător la cer aşa ceva ! Cum iţi mai permit acesti nebuni ai drepturilor animalelor să pună nu doar semnul egal între un om şi un animal,indiferent cum s-ar numi el,dar în unele cazuri acesti fanatici preţuiesc mai mult animalul în detrimentul omului .Unde am ajuns şi unde vom putea ajunge dacă vom continua să avem aceiaşi mentalitate ipocrită şi păguboasă pentru întreaga societate,nu doar pentru câtiva nefericiţi muşcaţi de câini !

Câteodată în linistea care ar trebuie să fie firească şi cotidiană a nopţii,nu pot să meditez relaxat de lătrăturile acestor animale ! E îngrozitor aşa ceva ! Trebuie ca în acele momente să cresc concentrarea meditaţională şi să fac abstracţie de gălăgia înfernală ce se iscă dintr-o dată afară .

Poate că nu sunt nici eu pentru eutanasierea în massă a acestor animale,dar haideţi să nu fim ipocriţi când în fiecare zi ajung pe mesele noastre animale de tot felul care au fost supuse unui adevărat genocid,doar spre a avea noi cu ce să ne hrănim şi absolut nimeni nu se mai scandalizează ,dar aşa este omul ipocrit,mai cu seamă cu sine însuţi,ceea ce este mai grav decât ai minţii pe ceilanţi !

Ţin minte când era Băsescu la primăria capitalei şi a început să cureţe oraşul de câini,cum a şi apărut Brigitte Bardot să ne ţină prelegeri despre drepturile animalelor,se pare că acum a trecut Prutul şi s-a legat şi de Chirtoacă !

Buni de gură şi occidentalii ăstia,se cred super-civilizaţi şi pe noi un trib de la marginea Europei !

Eu chiar am o propunere ingenioasă pentru guvern,să mai ia de gura românilor încă vreo 4 ori 5 milioane € ,că oricum nu se cunoaşte prea mult în comparaţie cu cât ne-am furat până acum,să adune toţi câinii vagabonţi de pe străzi câţi or fi ei în total,20.000 sau 30.000,să închirieze câteva avioane de transport şi să-i trimită pe calea aerului,în Franţa,în Marea Britanie,peste tot unde oamenii nu mai pot dormi noaptea de grija animalelor de la noi şi chiar să le asigure mâncarea cea mai gustoasă,Pedegree,pentru trei luni şi să vadă ce reacţie vor avea acesti mari iubitori de animale,că nouă ni s-a cam acrit de ele şi de moralişti occidentali ce caută să ne civilizeze pe noi,cei de la marginea UE-ul,că doar continentul european este cu mult mai mare !

Mai apare şi tribunul nebunul,cel ce îi ridica osanale cu înflăcărare în poezii cu dedicaţie lui Ceausescu şi organizează mitingul “Cuţu-cuţu”,de te apucă şi râsul !

De fapt ce vor oamenii acestia,aşa cum se exprimă ei haotic în mass-media când au ocazia,se pare că ei ar vrea să nu se ia nicio măsură şi să continuăm să ne trăim viaţa în oraşe lângă câini ca in junglele epocii de piatră,ba dimpotriva cer ca acesti câini să fie sterilizaţi ,dar lăsaţi în continuare să ne terorizeze pe străzile noastre !

Atunci trebuie să mai treacă încă o generaţie până când vom putea şi noi spera la un trai civilizat şi nici atunci nu vom fi siguri că vom fi scăpat de câini în totalitate şi eradica această problemă ruşinoasă şi stresantă pentru omului oraşelor mileniului trei .

Doamne,mulţi cretini au dat de libertate în ţara aceasta şi acum nu te mai înţelegi cu ei,uitând că libertatea lor se sfârseşte când încalcă libertatea noastră şi că într-o democraţie întotdeauna majoritatea dictează,chiar dacă drepturile minorităţilor de tot felul sunt protejate prin lege .

Că nu-i aşa,tot vroiau italienii per exemplu să-şi exporte şi să-şi depoziteze gunoaiele menajere în România,iar ceilanţi europeni au tot încercat să convingă guvernul de la Bucureşti să accepte propunerea de a construi un depozit pentru deşeurile nucleare la noi în ţară,de ce să nu încercăm să-i convingem şi noi să ne accepte şi să ne îngrijească maidanezii,dacă tot nu au pace sufletească din cauza lor ! Ce naiba,că doar trăim frăţietatea europeană de pe acuma !

Advertisements

4 Comments »

 1. În Franța și Anglia cu câ’nii!! 😀 Sunt dispus chiar să particip cu o sumă pentru cheltuieli!

  Comment by Napocel — May 13, 2010 @ 09:09 | Reply

 2. Vai de noi,ardelene,până se va face ordine în ţara aceasta,vor mai trece încă vreo 20 ani,cu toate că eu mi-aş dori ceva mai puţin,hai poate doar 10,parcă sună mai omeneşte !

  Comment by Micael Nicolas — May 13, 2010 @ 15:15 | Reply

 3. Oricat va sfatuim de ani de zile sa incetati sa mai discutati sa vb cu maidanezofilii si ongistii canofili,oricat de”civilizati”sau ” cooperanti”par unii,toti sunt aceleasi creaturi mizantrope sunt,gata sa recurga la orice metoda ,inclusiv DIVAGAREA DE LA SUBIECT SAU ” ARGUMENTE” AD HOMINEM =ATACURI LA PERSOANA,LA VIATA PERSONALA.,multi vad ca totusi persista sa vb cu aceste creaturi.

  Comment by adi — March 7, 2014 @ 22:30 | Reply

 4. Pentru a preveni muscaturile contra oamenilor sunt 3 solutii posibile -eutanasierea,adoptia totala,adapostul? cu gard la bloc.

  Solutii complementare:10 ani inchisoare pentru cei care abandoneaza.
  10 ani inchisoare pentru cei care inmultesc cainii fara permis(drept de monta).
  10 ani inchisoare pentru cei care nu isi inregistreaza cainii.

  Comment by adi — March 8, 2014 @ 05:42 | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: