Micael Nicolas's Blog

March 12, 2011

Japonia, tărâmul mişcător al oamenilor netemători!

Filed under: Politica aşa cum o văd eu. — Micael Nicolas @ 02:38

N-am mai scris cam de multişor despre politică,despre societatea locală,românească sau despre evenimentele ce se petrec în ritm alert în lumea largă,însă chiar şi aşa fără tragere de inimă prea mare nu pot să trec cu vedere dezastru cutremurului din Japonia,dar mai înainte de aceasta sunt obligat de mizeria locală în care trăim cu toţii să recurg la un scurt preambul pur imaginativ ! Să zicem că m-aş fi născut sănătos şi aş fi avut o slujbă solicitantă în timpul zilei care nu mi-ar fi permis să intru pe net la locul de muncă,abia după 6 seara aş fi ajuns şi eu acasă,aş fi mâncat ceva,aş fi stat cu familia puţin dacă aş fi avut şi abia dupa ora 8 seara aş fi apucat să deschid televizorul şi să urmăresc ştirile pe Antena sau pe Realitate. Credeţi că aş fi aflat despre nenorocirea ce a lovit Japonia ?! Nicidecum,fiindcă România este practic ruptă informaţional de ce se întâmplă în lume sau chiar la noi acasă ,în Europa ! Televiziunile cretinoide din această ţară au transformat România într-o insulă bananieră,ruptă de civilizaţie,demnă de lumea a treia !

Ia ghiciţi cine se afla în direct la 8 pm la aceste două televiziuni schizofrenice şi anacronice în comparaţie cu ceea ce numesc eu televiziuni de ştiri adevărate,gen CNN şi BBC,cu toate că şi acestea două din urmă nu-mi mai satisfac pe deplin apetitul meu nesăţios după informaţii de primă clasă(aici critică mea rezonează cu cele ale Secretarului de stat Hillary Clinton ce şi-a manifestat nemulţumirea zilele trecute cu modul în care televiziunile americane prezintă ştirile de importanţă regională,criticând vorbăria răsuflată din talk-show-uri şi mai cu seamă publicitatea comercială în exces şi la intervale de timp extrem de scurte,aproape din 10 în 10 minute CNN-ul bagă câte o reclamă),nelipsita, omniprezenta şi atotştiitoarea Monica Tatoiu !

Eu înţeleg că femeia asta are bani şi n-are ce să facă pe acasă,dar când o văd pe acest Leonardo da Vinci întârziat în maşina timpului si-n variantă feminină,mioritică cum îşi dă cu părerea despre absolut orice subiect cu o uşurintă dezarmantă şi cu ifosele de mare intelectuală,plus acel zâmbet prostesc pe care îl afişează cu nonşalanţă crezându-se o fetişcană de vreo 18 ani ce vrea să-şi vrăjească audienţa cu farmecul său nemuritor,imediat schimb canalul şi trec pe Realitatea Tv ,dar n-am mai mult noroc nici aici,este adevărat personajele sunt altele,dar nivelul de idioţenie este acelaşi,bătând cu multă vreme înainte toate recordurile de prostie şi criticându-l fără oboseală doar pe Băsescu,Boc şi actualul PDL ,atât cât a mai rămas din el !

Aşadar nu-mi rămâne altceva de făcut decât să comut pe CNN,BBC sau Euronews şi într-adevăr aici pe unul dintre aceste canale,exceptând poate Euronews-ul care pare-se a fi un instrument de “propagandă” al UE-ul şi mai puţin unul clasic de ştiri în stil american,pot observa drama Japoniei şi acele imagini ale clădirilor înalte zgâlţiindu-se puternic sau furia nestăvilită a apelor tsunami-ului ce înghit şi acoperă pământul,măturând cu furie totul în calea lor,însă ceea ce m-a impresionat cel mai mult nu a fost dezlănţuirea naturii,ci sângele rece al japonezilor ce nu intrau în panică,care nu se călcau în picioare ca să coboare primii şi cât mai repede afară pe scara scărilor,pur şi simplu aşteptau ca această glumă proastă a pământului mişcător să se oprească şi viaţa să-şi reintre în normalitate ! Japonezi aceştia sunt absolut fabuloşi,dacă la noi se întâmpla drama ce tocmai ia lovit pe ei,la noi mureau extrem de mulţi nu fiindcă s-ar fi prăbuşit blocurile peste noi,ci pentru că ne-am fi călcat în picioare ca să iesim cât mai iute afară din ele,iar aceasta eu o numesc diferenţă clară de civilizaţie şi educaţie.

În viitor doar popoarele ce vor pune accentul pe educaţie vor supravieţui ,celelalte triburi vor pieri în negura istoriei!

Nu ştiu dacă secolul 21 va fi sau nu religios,dar cu siguranţă secolele ce vor urma,templu al culturii vor fi !

2 Comments »

  1. In abordarea subiectelor “POLITICE” ,folosesti un “LIMBAJ” prea colorat, care de regula “DERANJAZA”,mai ales, ca nu poti fi “IMPARTIAL”….Ai abordat, atatea capitole “INTERESANTE”,incat a “RENUNTA”la acesta,este o “BAGATELA”….P.S. Despre japonezi “NUMAI DE BINE”,sa-i ajute “DUMNEZEU”,sa depasasca cat mai repede, urmarile acestui “CATACLISM”,ce s-a abatut asupra lor….

    Comment by ilie sirbu — March 29, 2011 @ 00:49 | Reply

    • Nu sunt un blogger important,sunt sigur că nu deranjez pe nimeni prin articolele mele,mai ales că există zeci de mii de bloguri în limba română.

      Comment by Micael Nicolas — April 2, 2011 @ 02:28 | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: