Micael Nicolas's Blog

July 10, 2011

KO-ul visului unui campion împlinit la Bucureşti !

Filed under: Politica aşa cum o văd eu. — Micael Nicolas @ 06:00

Nu sunt vreun mare fan al boxului,dar când a fost vorba de ai nostri,rar am pierdut vreun meci de-al lor .Singurul mare campion pe care nu l-am urmărit la profesionişti a fost Mihai Leu,poate din cauză că a fost deschizător de drumuri şi vremurile tulburi pentru România nu se risipiseră, şi de ce să nu recunoaştem, puţină lume a crezut în el !

Pe Doroftei l-am urmărit şi l-am iubit,cu câtă energie se mişca în ring,ce lovituri nimicitoare avea,într-adevăr era un talent înnăscut şi slefuit ulterior prin foarte multă muncă. Nu pot să uit nici acum la ani distanţă de atunci,croşeul violent cu care Gatti i-a înmuiat ficatul şi l-a îngenuncheat,încheindu-i atât de dureros şi abrupt cariera Moşului nostru !

Acesti doi mari campioni m-au făcut să acord o mai mare atenţie boxului profesionist ,astfel devenind martor la accesiunea lui Bute meci după meci,doar o singură partidă de a sa am ratat-o,am impresia că a fost primul său meci în care şi-a apărat centura pusă-n în joc,în rest toate celelalte partide ale sale le-am urmărit cum necum pe internet .

Acum campionul s-a întors şi a boxat acasă,dorinţa i s-a implinit ,oamenii l-au aclamat,el a câstigat prin procedeul care i-a adus faima în întreaga lume ,acela de Mister Knock-out . O partidă fără istoric,francezul doar în primele două reprize a dat impresia că poate rezista în mod norocos pe picioare până la sfârşit,cu toate că arata şi se mişca bine,nu îi era frică să între în încleştări dure,să se bage la bătaie.Am avut puţine emoţii la început ,însă în repriza a patra când i-a întrat directa lui Bute ,trimiţându-l pe francez direct în lumea viselor la pământ ,nu mi-a venit se cred .Uluitoare şi devastatoare acea directă,deşi pe imagini se vede că doar îl atinge,dar asta şi din cauza unghiului nepotrivit!

Seara a fost superbă,victoria pe deplin meritată,spectacolul bine pus la punct,cu nimic mai prejos decât galele de box din occident,plus primele două victorii de încălzire ale alor nostri au fost una mai frumoasă decât alta,doar că aşa cum se întâmplă din nefericire pe la noi,ne-am dat în petec tocmai la final,când Lucian a mulţumit Elenei Udrea prezentă discret în sală, pentru împlinirea visului său de campion de a boxa în faţa noastră ,comform uzanţelor şi a celui mai elementar bun simt ! Atunci sala a început să huiduie şi sincer în acea clipă l-am compătimit pe Bute pentru o fracţiune de secundă,roşise băiatul,se vedea că se simţea prost ! Doar imaginati-vă să ai conştiinţa faptului că te urmăresc zeci de milioane de telespectatori în direct din toată lumea la televizor,vorba aceea esti un idol pentru mulţi dintre ei şi tocmai la tine acasă să auzi că vorbele campionului sunt huiduite ! Oare ce o fi gândit americanul,canadianul,australianul în acele clipe,oameni simpli care habar nu au cine este Elena Udrea sau oricare alt politician de pe plan local şi nici că-i interesează ?! Eu stau şi încerc să-mi imaginez ce au spus comentatorii străini auditorilor lor,de ce este brusc huiduit Bute ? Voi vă imaginaţi vreun răspuns,fiindcă pe mine pe depăseşte ?

Asta-i poate cea mai grea povară a societăţii româneşti post-decembriste,este încă mult politizată şi aici nu este vina doar a politicienilor ,este vina şi a jurnaliştilor că sunt incapabili să ne educe ! Bine,dacă te uiţi toată ziua la sclavii ăia de la Antena 3 şi Realitatea TV,nu ai absolut nicio şansă să începi măcar să vezi un colţuşor al imaginii de asamblu al României în particular,ce să mai vorbim să înţelegi ceva din complexitatea uneori infiorătoare a relaţiilor internaţionale dintre diferite culturi care intră vrând nevrănd în epoca modernă,în interacţionare permanentă.

Sincer să fiu mi-a plăcut mult de tot regizarea spectacolului sportiv în sine şi toată campania publicitară afişată în sală ce promova turismul românesc ! Unii se plâng că a costat prea mult,milioane de euro;păi cât vroiaţi să coste măi oameni buni,doar doi lei ! Îmi vine acum în minte un exemplu dintre cele mai banale,finala de fotbal american din SUA,acolo doar 30 de secunde de publicitate televizată ar ruina şi ar băga în faliment toate trusturile de presă din ţara noastră ,ce să mai vorbim de afişele publicitare de pe terenul de joc,nu pot să zic că ne-ar băga în faliment de ţară ca pe greci,dar două ,trei judeţe dintre cele mai bogate tot ar intra la apă ! Hai să nu mai fim răutăciosi şi să o lăsăm încolo de vrăjeală,că pregătirile organizatorice pentru campionii nostri fost-au de nota 10.Abia aştept finala Ligii Europa la fotbal de anul viitor,sigur ne va aduce un nou boom de imagine şi de apreciere de care vom fi mulţumiţi cu toţii,în afară desigur de cârcotaşii veşnic nemulţumiţi din presa naţională !

Advertisements

4 Comments »

 1. excelent!

  Comment by Angela Tocila — July 10, 2011 @ 21:07 | Reply

 2. 🙂

  Comment by Micael Nicolas — July 10, 2011 @ 21:35 | Reply

 3. ANGELA, foloseste un calificativ, pe care il meriti,eu adaugand, ca si in relatarea evenimentelor sportive,esti “BUN”…De acord,a fost o seara “MAGICA”,din toate punctele de vedere,mai putin reactia sali, la pronuntarea numelui ELENA UDREA,care din pacate, isi manifesta de prea multe ori, aroganta si tupeul exagerat, in public…Personal consider, ca ar fi fost mai bine,ca doamna sa nu participe,anuland in acest fel, reactiile “CARCOTASILR”,ce sigur au considerat,prezenta “MINISTRULUI”, ca facand parte din “REGIE”…..

  Comment by sirbu ilie — July 11, 2011 @ 17:02 | Reply

 4. Aşa este civilizat,şi anume întotdeauna cei care ajută la organizare,să şi participe,că altfel ar fi ciudat ca naşii să trimită banii în plic finilor tocmai în ziua cea mare,la nunta lor,doar că unora dintre invitaţi nu le sunt pe plac ! 🙂

  Comment by Micael Nicolas — July 11, 2011 @ 18:18 | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: