Micael Nicolas's Blog

January 16, 2012

Toţi parveniţii şi toţi rataţii se visează revoluţionari!

Filed under: Politica aşa cum o văd eu. — Micael Nicolas @ 17:53

https://www.facebook.com/vladilas.ro ;Te iubesc, cu toţii suntem oameni!

Ce se întâmplă zilele acestea în România,în special în capitală este strigător la cer! Nu ştiu de ce cred că s-a voit de cei care conduc din umbră această ţară, să se ajungă aici!Adevărul iese parcă în evidenţă dacă aruncăm o privire scrutătoare înspre ştirile evoluţiilor politico-economico-sociale din ţările vecine.În Ungaria ,ultranaţionalismul este în floare,Serbia este departe de a accepta pierderea regiunii Kosovo,în Ucraina ,populaţiile pro occidentale din vestul acestei ţări nu se împacă deloc cu rusofonii din peninsula Crimeea,în Bulgaria, tensiunile etnice cu ţiganii şi cu turcii de acolo nu mai pot trece neobservate, în Basarabia, duelul ideologic între democraţi şi comunişti se poartă la sânge,în Grecia, problemele economico-sociale sunt arhicunoscute, Turcia creşte economic şi-n paralel cu aceasta îşi aminteşte că odată a fost un imperiu de temut în partea aceasta a Europei şi nu numai,iar în Rusia se asteaptă odată cu alegerile preşedinţiale de la începutul lui martie, primăvara arabă!

Doar la noi nu se mişca nimic,de tensiuni sociale n-am mai avut parte de ani şi ani de zile, intraserăm parcă într-o periculoasă nesimţire,afundându-ne în acelaşi timp într-o mocirlă morală îngrozitoare,organismul social dădea impresia nu numai că este mort,dar că se şi află într-o descompunere lentă, înfiorătoare,şi asta într-un context regional exploziv! Intervenţia neinspirată, telefonică a preşedintelui într-o emisiune de televiziune împotriva lui Raed Arafat,a unui om care a clădit ceva de la zero în ţară aceasta,cu ajutorul statului român,desigur,urmată de demisia de onoare a acestuia din urmă de a doua zi,a revoltat societatea.

Până aici,totul s-a derulat normal,protestele din primele două zile au fost o expresie a drepturilor cetăţeneşti câstigate de noi toţi în `89,însă ceea ce s-a întâmplat ieri în capitală,atât în stradă cât şi în media au depăşit cu mult limitele legii! Cum este permis unui om de televiziune să urle bezmetic şi teatral până la urmă,la purtătorul de cuvânt al jandarmeriei,pe care tot ei îl apelaseră să-i ceară informaţii actualizate despre ceea ce se întâmplă în stradă! Înţeleg că Victor Ciutacu are preferinţele lui politice şi că este înregimentat de ani de zile într-o campanie neîntreruptă contra PDL-ul,dar să isterizezi o Românie întreagă cu urletele absolut demente la purtătorul de cuvânt al reprezentanţilor legii şi să profilezi acuze incredibile pentru un jurnalist respectabil deastfel şi să urli cât te ţin boşogii :”Ce faceţi dom`le,că arde capitala?!” Desigur, purtătorul de cuvânt n-a intrat în jocul lui murdar şi previzibil până la urmă şi le-a închis telefonul în bot!

O atitudine mai demnă ca acestui om în uniformă n-am văzut până atunci,şi m-am bucurat că există asemenea caractere puternice în ţara asta ,ce nu se lasă târâţi în jocuri politicianiste şi îşi fac doar datoria.

Şi uite aşa, prin neprofesionalismul şi lipsa de deontologie a unor jurnalişti ce vor tot timpul să epateze,s-a denaturat brusc o mişcare de protest democratică !

Un alt aspect al ultimelor zile care pe mine unul m-a siderat complet a fost acela de a alătura simplist şi prostesc atât de protestatari cât mai ales de media,doi termeni care se bat cap în cap, anume:Revoluţie sau schimbarea regimului ! Ciudat,nu?!

Prin revoluţie, eu unul înţeleg schimbarea unui dictator,şi cât o fi Băsescu de ambiţios,de orgolios,de impetios în declaraţii sau în acţiuni,dictator nu este. Cine are proprietatea cuvintelor şi stăpâneşte cât de cât limba română nu poate să-l eticheteze astfel pe Traian Băsescu.Iar prin schimbarea regimului ,orice om sănătos la cap pricepe sau ar trebui să priceapă,schimbarea ordinii constituţionale,anume trecerea de la republica parlamentară la monarhie,că doar comunismul l-am experimentat deja şi altă formă de guvernământ existentă în lume nu-mi trece momentan prin cap!

Ce ne-ar mai rămâne într-o astfel de situaţie? Doar alegeri anticipate.În regulă,haideţi să le facem şi pe acestea,că doar din `90 până astăzi n-am trecut vreodată prin aşa ceva.Le câstigă USL-ul clar cu peste 50% aşa ca printr-un exerciţiu de imaginaţie,ajunge Raed Arafat ministru sănătăţii,plus cei mai buni oameni ai USL-ului devin şi ei la rându-le miniştri,şi ţara asta o să înflorească mai ceva ca-n planurile cincinale comuniste!Oare prin asta vom ajunge să înţelegem că am schimbat un regim constituţional cu un altul sau că am trecut printr-o revoluţie ?!

Bre,jurnalişti tâmpiţi,ce se întâmplă acum în ţară sunt nişte simple proteste democratice ce au degenerat în anarhie şi în faţa cărora jandarmilor le este teamă să intervină în forţă pentru restabilirea ordinii publice tocmai din cauza voastră,că voi nu ştiţi să criticaţi construtiv,voi aţi transformat ura voastră personală împotriva unui partid, în luptă de clasă,pe viaţă şi pe moarte, ori ei scapă ori voi muriţi sau viceversa; şansa noastră ca popor este acea că am trecut prin atâtea dezinformări şi/sau manipulări de tot felul în anii `90 încât sistemul informaţional al românului de rând şi-a dezvoltat de la sine niste antiviruşi imbatabili, ridicându-şi aproape inconştient întrebarea:Dacă nu e cum zic ăştia?

Aşa cum eu mă întreb ,dacă nu cumva toţi parveniţii şi toţi rataţii ăstia de pe micile ecrane se visează revoluţionari ! Sunteţi patetici,domnillor,sunteţi nişte gunoaie vorbitoare!

Sănătatea sistemului democratic stă tocmai în schimbarea partidelor la guvernare şi este chintesența democraţiei însăşi,singurul lucru pe care România îl va câştiga cu venirea la putere a USL-ului nu va fi un salt al valorilor în societate sau creşterea bunăstării oamenilor de rând peste noapte, ci intrarea după 12 ani de guvernare continuă,a UDMR-ului în opoziţie,în sfârşit vom scăpa de şantajul maghiar din sânul puterii şi vom avea posibilitate astfel să observăm cu toţii dacă coabitarea a două partide mari şi late ne va aduce tuturor mult dorita bunăstare şi stabilitatea de mulţi visată dintre un partid de dreapta şi altul de stânga!

Povestea unei fotografii celebre

Advertisements

13 Comments »

 1. Da intradevar de departe se simte ca cei care se cred revolutionarii zilei nu sunt decat niste BIETI HULIGANI, mase de manevra pentru ceva maruntis si o iarba, antamati de niste JIGODII care ocupa scaunele opozitiei din Senat si Parlament. Unde sunt adevaratii barbati ?…
  Nimeni nu zice ca traim bine acum dar cel putin sa avem curaj sa recunoastem ca daca nu ar fi fost un Presedinte ca Basescu, la noi in tara ar fi fost cu mult mai rau decat in Grecia, pentru ca noi nu mai avem de niciunele, au avut grija ILIESCIENII sa fure tot si ce a mai ramas sa vanda pe nimic.
  Da asta este am fost vanduti de ILIESCU si HIENELE de langa el, iar acum cand pe tot globul se schimba politicile si se iau masuri dure de supravietuire, noi ce facem ??????????.
  Daca doamne fereste vin usl-isti la conducere se va emigra in masa ,o sa vedeti atunci politici SOCIAL-LIBERALE .
  DOAMNE FERESTE-NE SI OCROTESTE-I PE ROMANI, PE CEI CURATI LA SUFLET SI IN SIMTIRI.

  Comment by Gabriela Maris — January 16, 2012 @ 18:31 | Reply

  • Buna din nou.
   Nu cred ca cineva mai poate sa fie sigur de ceva , de ce zic de cand a venit pe mandat Presedintele Basescu a tot cerut tuturor celor in drept sa rezolve dosarele GRELE de CORUPTIE DIN TOTI ANI DIN 1990 incoace, ati crede ca daca se spune acum ca daca vine USL-ul s-au Diaconescu la carma tarii ei vor face ceva spre a ne scapa de CORUPTII din sistem…Nu este sigur ca NU,de ce zic asta in urma cu aproximativ 1 saptamana pe toate posturile tv. aparea TOV.NICULAE cu gazul, petrolul si monopolul pe tot ce a mai pus mana el si cei din spatele lui, ..bum imediat la 1 zi incepe sa ne distraga bine de altfel ales momentul scandalul SMURD cu ARAFAT si de aici pa si la revedere anchete cu si despre MAFIOTII DIN ENERGIE, GAZ, PETROL, SANATATE, etc.
   Eu la concluzia asta am ajuns.LA VREMURI NOI TOT NOI

   Comment by Gabriela Maris — January 17, 2012 @ 14:14 | Reply

 2. Eu am încredere că USL-ul nu va derapa,am încredere că liberalii îi vor ţine pe PSD-işti în frâu,alianţa asta este bună în definitiv chiar dacă Crin Antonescu nu m-a impresionat ca politician până acum,dar să nu uităm că în PNL sunt unii ca “soţii” Sfătoiu,fostul premier,Tăriceanu,plus alţii în care eu personal am încredere .Aternanţa la putere este un atribut al democraţiei,să nu uităm asta şi nici să ne panicăm degeaba.

  Comment by Micael Nicolas — January 16, 2012 @ 19:26 | Reply

 3. De fapt miza mass-mediei e mult mai mica si se reduce la rating.Toti se bat pe ciolanul aparut din neant si exploateaza doar senzationalul din aceste proteste. E mana cereasca cate un incediu sau violenta pentru ei si stim asta. In rest iti aprob parerea si ader la ea. Pace ;).

  Comment by eu0800 — January 16, 2012 @ 23:07 | Reply

 4. Din fericire pentru mine,televiziunea nu mai reprezintă acea unică sursă de informare,locul în care acei privilegiaţi ai momentului ce apar pe sticlă în fiecare zi deţin adevărul absolut,hipnotinându-mă şi ţinându-mă prizonier în faţa micului ecran,când unii aşa-zisi analisti spun acelaşi lucru de fiecare dată,negreşit ,şi a devenit mai degrabă o sursă de manipulare în massă grosolană,practic,în faţa televizorului,omul încetează să mai gândească,să fie critic,să aibă puterea să nege ceea ce i se oferă pe tavă ca informaţie .

  Omul în faţa micului ecran se transformă într-un porc,rumegă fără putinţă de împotrivire lăturile ce îi sunt aruncate în faţă,de aceea şi apar în timp probleme de sănătate ca obezitatea şi sedentarismul,bine că nici statul la computer nu ne scapă de ele,dar măcar nu ne anulează atât de dramatic cugetarea sau simţul acela atât de necesar al ochiului critic ! 🙂

  Respect, omule ! 🙂

  Comment by Micael Nicolas — January 16, 2012 @ 23:54 | Reply

 5. Cu niste partide conduse de niste demagogi cum sunt V.Ponta si C.Antonescu mi se pare evident ca nu vom ajunge nicaieri. Toatal de acord cu articolul !

  O zi frumoasa iti doresc in aceste vremuri deloc frumoase !

  Comment by izvana33 — January 17, 2012 @ 09:08 | Reply

  • Doamna mea,schimbarea sau rotirea partidelor la putere este un lucru bun, însă ceea ce mă revoltă pe mine este prostia aberantă a unora care-l tot prezintă pe Băsescu ca dictator,şi asta într-o ţară unde Antena 3 şi Realitatea tv tot nu se domolesc a propagra în eter această aberaţie idioată. Părerea mea este că dacă CNN-ul sau ABC-ul l-aţi fi critic pe Obama astfel,cu atât nesimţire ,revoltă şi impertinenţă în glas,pur şi simplu chiar dacă nu ar fi pornit un război civil în SUA,totuşi o mică revoltă sau rebeliune, ceva, civică tot ar fi avut loc !

   Nu mă supără atât de mult protestele din stradă cât felul în care sunt ele prezentate în media.Îmi doresc de la persoanele publice ,responsabiltate şi maturitate,atât de la oamenii politici cât şi de la jurnaliştii care ne prezintă aceste evenimente. Oare îmi doresc prea mult?!

   Comment by Micael Nicolas — January 17, 2012 @ 11:48 | Reply

 6. Izvana33=Anca Tanase (nu-mi place sa-mi ascund numele)

  Comment by izvana33 — January 17, 2012 @ 09:08 | Reply

 7. Dupa cei peste 20 de ani de “democratie” am ajuns la niste concluzii foarte pragmatice privitoare la cine si cum trebuie condusa Romania:
  Concluzia 1: La fiecare alegeri trebuie adusi la putere aceia care sunt in opozitie. Motivatia? Fiindca pana cei noi care vin la putere isi instaleaza oamenii lor in toate structurile centrale si descentralizate trec aproximativ 6 luni, perioada in care banul public nu este furat.
  Concluzia 2: Preferabil ca la putere sa nu fie niciodata un partid singur. Trebuie sa fie doua de valori respectiv egale. Motivatia: Un singur partid la putere “isi face de cap” si fura banul public fara nici o limita (vezi cazul actual cu PDL). In cazul in care sunt doua partide l aputere acestea se urmaresc unul pe altul, “se tin in sah” si ca o concluzie logica nu se fura atat de mult din banul public. Deasemenea un singur partid la putere deviaza spre dictatura si destructurarea statului prin distrugerea separarii puterilor in stat (vezi din nou cazul Basescu si PDL in care Basescu joaca rol si executiv si legislativ si judecatoresc)
  Concluzia 3: Chiar daca puterea este schimbata dupa alegeri, populatia trebuie sa continue protestele si sa ceara imperativ noii puteri anchetarea, judecare si condamnarea a celor care au furat in mandatul anterior. Acest lucru este necesar sa fie facut o singura data de catre populatie fiindca astfel “vendetta” politica este inceputa si la fel se va proceda de catre noii opozanti astfel ca se asigura reciclarea si schimbarea clasei politice pe cale naturala si normala.

  Concluzie personala si sugestie catre toti cetatenii Romaniei cu drept de vot: votati USL si cereti imperativ dupa instalarea noii puteri anchetarea si judecarea exponentilor puterii PDL care au furat bani publici.

  Comment by tipu — January 17, 2012 @ 11:05 | Reply

 8. De acord ,Tipule,doar că la punctul 3 cred că esti idealist,cu toate că ar fi extraordinar ca justiţia să scape odată pentru totdeauna de sub jugul politicului şi să ancheteze şi să pedepsească acele cazuri unde apar derapaje,neţinând cont de cel ce a abuzat de putere,indiferent din care partid ar face parte,de la putere sau din opoziţie,că doar asta ne cere şi UE-ul de atâţia amar de ani .

  Comment by Micael Nicolas — January 17, 2012 @ 12:00 | Reply

 9. Dacă eşti drăguţ, pune şi un link de copyright către http://vladilas.ro pentru poză.
  Mersi!

  Comment by Vlad Ilaş — January 19, 2012 @ 00:07 | Reply

 10. Da, desigur, am auzit că este poza d-voastră. Avusei intenţia să vă propun un schimb de link-uri, dar pare-se că aveţi doar pagină de Facebook, oricum instantaneul prins de d-voastră este unul reusit,aţi fost la locul potrivit în momentul potrivit! Succes pe mai departe, deşi sună ciudat pentru asemenea manifestaţii uşor violente!

  Comment by Micael Nicolas — January 19, 2012 @ 12:02 | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: