Micael Nicolas's Blog

June 21, 2012

Năstase, berbecul intrat cu copitele in cutia Pandorei!

Filed under: Politica aşa cum o văd eu. — Micael Nicolas @ 15:43

Anul 2012, ceea ce era demult aşteptat, s-a întâmplat! Ne-au trebuit 22 de ani să ajungem aici şi un preşedinte jucător ca Traian Băsescu, riscând totul, inclusiv liniştea bătrâneţii exact ca la poker, ca jihadul politic să se declanşeze, ca nepotismele şi cumetriile iliesciene să intre în fibrilaţii, ca nimeni oricât de mare ar fi sau ar fi fost în ţara asta, sau indiferent ce relaţii sau pile ar avea să nu se mai simtă în siguranţă, haosul instituţional este pe cale să se dezlănţuie, unul dintre rechinii ceruţi cu atâta insistenţă de Brusselles a fost condamnat la închisoare de justiţie!

Bula aceea de mizerie, corupţie, interese de tip mafiot ce îi ţinea strânşi pe toţi laolaltă, fie ei politicieni, oameni de afaceri, jurnalişti s-a spart, a făcut POC, şi răsunetul său a fost unul puternic ce s-a perpetuat în ecouri succesive în toată Europa, în toată lumea, nimeni n-a crezut că aşa ceva se poate întâmpla în România, dar o să vedeţi că nu este aşa, unii demnitari străini au prevăzut acest scenariu, chiar dacă ni l-au servit nouă criptat, în limbaj diplomatic pe care mulţi nu l-au înţeles ori s-au încăpăţânat să nu-l accepte! Despre ce este vorba?

Cu ceva vreme în urmă un fost ambasador al SUA la Bucureşti a scris o carte despre ţara noastră, intitulată sugestiv “România, Italia estului”. Atunci cu toţii cred că ne-am gândit, mândrindu-ne în sinea noastră, la perspectivele de dezvoltare economice, culturale, turistice ale acestei ţări în lume şi nimănui sau aproape nimănui nu i-a trecut prin cap că ceea ce ne paşte vor fi răfuieli politice la sânge care vor scăpa de sub orice control, şi scăpând de sub controlul politic, societatea în ansamblu ei se va însănătoşi miraculos şi într-un ritm neprevăzut!

Gestul lui Adrian Năstase de a-şi curma singur viaţă este copleşitor de grăitor, simbolizează limita neputinţei unui om care vreme de 4 ani nu a fost doar premierul României, e puţin spus doar atât, ci a fost stăpânul, satrapul nostru, boierul numărul unul şi incontestabil al ţării, nici măcar Iliescu, cât era el de influent, considerat încă un simbol al democraţiei post-decembriste, nu-i mai făcea faţă, mai cu seamă în ultimul lor an de mandat. Hei, bine, capul omului acestuia pică şi întreg sistemul se cutremură, replicile nu mai contenesc şi nu vor conteni multă vreme de acum înainte, şi culmea culmilor, ironia ironiilor face ca acest om ce se credea zeu să se prăbuşească violent pe pământ tocmai în timpul mandatului învăţăcelului său, de aici şi disperarea gestului său sinucigaş, gândind poate în ziua de ieri; Dacă nu m-a putut salva nici Ponta, micul Titulescu, ucenicul meu de o asemenea ruşine, de un asemenea inacceptabil deznodământ, atunci cine?!

Aici e cheia, în acest punct constă toată drama ultimilor evenimente, sub ochii şi-n domnia ucenicului ce şi l-a pregătit din vreme să îi ia locul, el se prăbuşeşte, încearcă să se sinucidă, dramatic, sfâşietor, făr`de speranţă! Degeaba a încercat Ponta în creierii nopţii să arunce, patetic şi inuman vina acestei drame în curtea lui Băsescu, pentru că nu-l mai crede nimeni, pe el, plagiatorul şi pe Antonescu, veşnic adormitul, ce se comportă de o asemenea manieră alienată încât pentru toate relele îl condamnă doar pe Băsescu, ei făcând parte de pe acuma din regimul puterii, toată lumea o vede, doar ei doi n-o ştiu, n-o simt, nimeni nu le-o zice!

Astfel ne-am rupt iremediabil de cultura arhaică, autocratică a estului, deşi vor fi mulţi din partea aceasta a Europei, în special din Ucraina şi Belarus care vor încerca să-şi justifice răfuielile lor interne politice, dându-ne drept exemplu, însă nu le va ţine, tocmai din simplu motiv descris mai sus, nici occidentalii nu îşi vor mai permite să ne critice volens nolens (vrând-nevrând) pe tema justiţiei, că doar câţi înalţi demnitari ai statelor lor au condamnat ei până acuma!

Şi uite aşa, România din răfuială în răfuială politică se va curaţa de neghine, toţi se vor gândi de două înainte de a comite o faptă de corupţie sau una în general reprobabilă, nimeni nu va mai fi protejatul nimănui, iar găinari ca Vântu, Patriciu sau Voiculescu, de Becali pomenesc doar aşa ca fapt divers, vor lăsa cel puţin ciocul mai mic, dacă nu cumva se vor da la fund cu totul, deja nu mai este de glumă, poţi înfunda puşcăria! Desigur, la început, pedepsele vor fi mai mult simbolice, un an, doi ani, cu timpul ele vor creşte atât cât prevede legea pentru fiecare faptă ilegală în parte,până se va ajunge acolo unde se doreşte, până la atingerea standardelor occidentale.

Mulţi sunt revoltaţi, deşi n-ar trebui, de faptul că Năstase a fost condamnat la închisoare pentru o faptă minoră, iar nu în vreun mare caz de corupţie, mulţi dintre noi nici nu ştiu motivul exact al condamnării, eu per exemplu habar nu am, uitând faptul că un mafiot celebru al Americii anilor `30, Al Capone o fost înfundat de fiscul american, nicidecum de FBI, comparaţia pare fortaţă şi nelalocul ei, însă nu o putem trece cu vederea! Un om care în mod deschis sau pe la spate este aproape unanim acceptat că a fost corupt şi că a furat pe rupte în perioada când a fost premier, fiind condamnat, nu înţeleg de ce unii îl compătimesc acum, până şi Mugur Ciuvică îl compătimeşte, cel pe care securitatea din ordinul lui Năstase l-a ridicat de pe stradă!

Oare cumva toţi aceşti oameni se simt cu musca pe căciulă şi nu sunt atât de nepătaţi şi cinstiţi precum se clamează singuri, sau sunt doar sincer impresionaţi şi şocaţi că ceea ce cereau zi de zi, seară de seară, ca un mare mahăr politic să înfunde fie şi pentru doi ani puşcăria, s-a realizat, verdictul a fost dat? Asta doar timpul ne-o va arăta, viitorul nu prea îndepărtat!

Advertisements

1 Comment »

  1. nastase esti vinovat pentru multi ani de inchisoare nu 2 ai tradat pe romani cu tot ce ai vindut si ai privatizat nu te obliga nimeni sa vinzi fabricile rominilor trebuiau retehnolizate nu ingropate .inprumuturile rominiei pentru fabrici trebuiau facute nu pentru creierea de baroni si regi ai asfalturilor si altor magarii cu comisioane si ps nu tu iesti singuru mai sunt si aceiasi prieteni ai tai si ai politici post decembriste care ar trebui sa urmeze calea puscariei nu a tribunalului .fereascai dumnezeu pe judecatorii corupti al domorro amurit dar are fii in intreaga lume . fara e mail vrea sa mai rezist.

    Comment by wordpress.com — February 25, 2013 @ 20:18 | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: