Micael Nicolas's Blog

August 30, 2015

Secuii, dracii cu scorbitori din coasta românilor!

Filed under: Politica aşa cum o văd eu. — Micael Nicolas @ 15:07

Orice om de bun simţ şi cât de cât informat realizează fie şi-n subsidiar că este ceva în neregulă cu faptul că cel puţin de 3 sau 4 ori pe an din 1990 încoace, Budapesta se simte rău, intră în sevraj existenţial, dacă nu scarmă în mizeria naţionalistă a etnicilor unguri din România sau desigur, dacă aceştia din urmă nu agită puţin spiritele, făcând-o parcă înadins să ne reamintească că elementul maghiar încă n-a perit de tot de pe meleagurile noastre!

Nu înţeleg de ce se întâmplă acest lucru, însă mai presus de toate mă surprinde orbirea raţiunii lor şi faptul că nu-şi dau seamă că alegând calea aceasta a confruntării directe şi propagandistice împotriva majorităţii române, ei vor avea cel mai mult de pierdut în anii, dar mai ales în deceniile ce vor urma, fiindcă dacă vom urma întocmai iluziile lor, cum că imediat după revoluţia din 1989, maghiarii numărau 2 milioane de suflete în această ţară şi acum după doar un sfert de veac, au mai rămas puţin peste 1 milion. Oare nimeni din elita politică, culturală şi strategică din capitală Ungariei nu iau în calcul toate aceste lucruri evidenţe şi previziuni sau pur şi simplu nu le pasă de proprii lor oameni, realizând că războiul ce ni-l poartă este absurd ca un rege gol, surd, mut şi nebun!

Îmi imaginez puţin cât de frustrat ar putea fi un etnic maghiar, prostit întruna cu aceleași şi aceleași vorbe goale despre un anume fel de administraţie şi ținuturi fastmagorice sau despre steaguri inventate şi arborate aiurea, fără vreun pic de legătură autentică cu istoria, dacă eu, ca român, observ că s-a pierdut în van o generaţie şi că n-am realizat mai nimic în ţara aceasta, că stăm cu toţii în aceleași apartamente mult hulite, ridicate de comunişti, că avem produse de toate felurile în magazine, însă exact ca turiştii cu buget limitat, le aruncăm o privire pierzişe şi ne închipuim că le-am cumpărat!

Trebuie să fie foarte greu să fii străin într-o ţară, să simţi că nu-i a ta, să ţi te bage în cap aproape în permanenţă că trebuie să o urăşti şi să încerci, să tot încerci să devii insular înconjurat absurd doar de râuri şi pârâuri, poate chiar şi de conductele ce-ţi aduc apa în casă şi te ţin în viaţă, tocmai ca tu să ridici alte şi alte ziduri între tine ca minoritate şi majoritatea ce te îmbrătişează din toate părţile!

În profida tuturor acestor aspecte, care ar fi soluţia, din perspectivă maghiară, desigur? Mă tem că nu pot să răspund la asta! Vorba aceea, minţile luminate ale umanităţii zilelor noastre își fac planuri măreţe, cercetează asiduu cum să ne găsească alt adăpost planetar din sistemul nostru solar, deocamdată, ca să fim siguri că nu ne vom sinucide cu toţii în urgia unui posibil război termo-nuclear şi noi, mai cu seamă unii dintre noi, revendică o bună parte din colonia muşuroiului de furnici în care coexistăm cu toţii! Ce vom face însă, dacă peste sute de ani, ne vom trezi ca-n-tr-un deja vu karmic, blestemat, că vom fi vecini iarăşi, români şi maghiari, maghiari şi români pe o altă planetă dintr-un alt sistem solar; oare înjurăturile reciproce îi vor mai atinge pe proto-părinţii nostri iniţiali de pe Terra, mongolii şi dacii sau daco-romanii şi hunii?!

Răspundeți, dacă puteţi, la ultima întrebare?

Advertisements

1 Comment »

  1. Daca este adevarat ce spune Jung despre arhetipuri, atunci da. :)))

    Comment by july — August 30, 2015 @ 16:12 | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: