Micael Nicolas's Blog

October 31, 2015

Ultima soluţie: Să dăm foc sistemului politico-administrativ de tip mafiot şi din cenuşa sa să renaștem cu toţii așa ne-am dorit şi am murit la Revoluţia din 1989!

Filed under: Politica aşa cum o văd eu. — Micael Nicolas @ 16:27
Sit-tibi-terra-levis-sa-ti-fie-tarana-usoara-mort-decedat-dumnezeu-sa-l-ierte-sa-i-fie-tarana-usoara-rip-God-rest-him-in-peace-pomana-mila-jesus-christ-iisus-hristos-biserica-church-love-heart-pain

Sit tibi terra levis (abreviat S.T.T.L.) este o inscripție marcată pe monumentele funerare din Roma antică. Expresia are un echivalent exact în limba română, „să-ți fie țărâna ușoară” (folosit și la persoana a treia – „să-i fie țărâna ușoară”), spus pentru un om de curând decedat și, de regulă, îngropat.

Ne ard copiii de vii in cluburi, fiindcă nimeni nu a reglementat politic şi cu cap astfel de evenimente!

Murim cu zile în spitale, fiindcă doctorii o dată ieşiţi la pensie, devin muritori de foame(cazul Pesamosca e iconic, cu toţii îl avem în minte)!

Profesorii, mândria oricărei societăţii avansate, la noi sunt luaţi în derâdere şi renumeraţi ca atare!

Spaga guvernează România!

Avem generali cu 4 stele pentru care războiul e o fantasmagorie plină de erotisme, ce circulă doar in coloane oficiale şi ilegale, lăsându-ne morţii în spate, îngropaţi în craterele din şosele!, ca Gabriel Oprea

Avem primari, preşedinţi de consilii judeţene, parlamentari închişi pentru corupţie ce încă mai speră să revină în politica mare!

Avem puşcăriaşi celebri ce scapă din închisoare, cumpărând cărţile celor cu harul meşteşugit al cuvintelor, semnându-le cu nesimţire, tocmai ei, niște analfabeţi nenorociţi fără pic de ruşine!, ca George Copos sau Gigi Becali

Avem jurnalişti nevertebraţi şi sclavi ce se războiesc împotriva bunului simt, chipurile între ei, apărându-şi doar protectorii şi patronii, ci nu interesul societăţii! ca la Antena 3, România TV, chiar şi B1 TV

Dezbaterea publică serioasă dusă cu argumente şi contraargumente de bun simt şi logice este ca şi inexistentă în mass-media locală sau naţională!

Suntem obligaţi să primim emigranţi, noi cei ce am emigrat în massă din a noastră frumoasă ţară!

Ungurii, ultimii oameni din Europa, ai momentului, ne iau peste picior din cauza unui premier umărit penal, plagiator dovedit la nivel internaţional! ca Victor Ponta

DNA lucrează la turaţie maximă şi încă n-am ajuns să intuim luminiţa de la capătul tunelului, deoarece ne-ar trebui cel mai perfomant observator astronomic de pe planetă să o zărim măcar!

Legile ţării sunt scrise de toţi parveniţii şi ciocoii, pe care îi vedem dând cu subsemnatul pe la parchete!

Onoarea şi cinstea, naționalismul şi iubirea de ţară au ajuns de ocară, de râsul prostilor, mâncători de seminţe!

Societatea civilă e o glumă proastă, mai toate ONG-urile tot la ţâţa banului public visează să sugă!

Sindicatele au murit demult, asta dacă le-am avut vreodată cu adevărat, că doar Miron Mitrea şi Miron Cozma dintr-acolo, chipurile, au apărut!

Şi nu în ultimul rând, Basarabia e-n chinuri, pro-ruşii vor iarăşi a o silui şi noi încă ne purtăm cu mânuşi în acest război propagrandistico-politico, chiar militar în Transnistria ocupată în mod abuziv de către Moscova.

Soluţia e una singură: Să învăţăm să protestăm, să ieșim cu zecile sau cu sutele în stradă(pentru început e un număr suficient), să ardem cauciucuri în faţă Guvernului şi a Parlamentului, să-ţi rişte puţin pielea cei mai duri dintre noi şi să se bată cu jandarmii şi cu poliţia, să ne grăbim şi să dăm mai departe pe rețelele sociale când observăm că se întămplă astfel de evenimente, să le scriem emailuri decidenţilor politici şi să-i scoatem din confortul funcțiilor lor bănoase, din care nu fac mai nimic pentru noi, pentru cei care i-am ales, de asemenea să îndrăznim să trimitem emailuri şi instituţiilor europene în limba noastră maternă, reamintindu-ne că şi româna e limbă oficială a Uniunii Europene, să le scriem la întâmplare, atât cât ne permite engleza fiecăruia şi congressmenilor americani, fiindcă toate aceste date şi emailuri sunt publice, ne trebuie doar puţină răbdare ca să dăm peste ele.

Doar așa, implicându-ne fiecăre după putere în viaţa cetăţii şi a ţării acesteia, România, o vom schimba şi om v-o face să arate așa cum ne-o dorim cu toţii de atâta amar de vreme. Altă soluţîe eu nu văd, credeți-mă!

Dumnezeu să-i ierte!

Sit tibi terra levis – semnificaţie luată de pe Wikipedia

Creator imagine: ColoRostariu

2 Comments »

  1. Si eu le-as da foc ,pana azi ziceam sa-i impusv ,dar mai bine sa arda de vii sa simta si ei durere ,toti merita asta care s-au perindat atatia ani ,felicitari ptr. articol !

    Comment by anytza — June 26, 2016 @ 15:07 | Reply

  2. scuze, impusc *

    Comment by anytza — June 26, 2016 @ 15:07 | Reply


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment